Doe normaal over voetbal
Home        Voetbalromans        Voetbalverhalen        Nieuwsbrief        Over mij        Ons hondje Jacky
Voetbal of relatie?

Voetbal is een geweldige sport, waar elke week weer heel veel mensen van genieten. Dat kan thuis voor de buis en in het stadion, maar ook bij de plaatselijke/regionale voetbalclub. Als beide partners besmet zijn met het voetbalvirus, is er niets aan de hand. Als een van beiden niet van voetbal houdt of er zelfs een hekel aan heeft, kan de sport echter wel problemen opleveren. Zeker als de ander (een beetje) voetbalverslaafd is en (veel) meer voor zijn/haar grote hobby dan voor zijn/haar partner leeft.  

Als iemand bijvoorbeeld het overgrote deel van de week op het voetbalveld vertoeft, alle voetbalprogramma's op tv wil zien, alleen naar feestjes of op vakantie wil als er geen voetbal is, regelmatig naar het stadion gaat, over niets anders dan voetbal wil en kan praten en tijdens zijn/haar 'voetbaluitstapjes' ook nog eens flink drinkt, onstaat er namelijk absoluut narigheid.

Ik ben bezig om er een boek over te schrijven. De hoofdrolspeler is zwaar verslaafd aan voetbal en vindt het raar dat zijn vrouw daar niet blij mee is. Hij twijfelt er dan ook geen moment aan, dat de schuld van zijn slechte relatie en de uiteindelijke breuk bij haar ligt en niet bij hem. Omdat hij slecht alleen kan zijn, gaat hij verwoed op zoek naar een nieuwe vriendin en die heeft hij snel gevonden. Zijn leven verandert daar echter niet door, want hij blijft het voetbal belangrijker vinden dan de liefde en dat accepteert nu eenmaal (bijna) niemand. Uiteindelijk ontmoet hij zijn eerste echte grote liefde, maar zelfs die relatie verprutst hij. Dit maakt zoveel indruk op hem, dat hij tot inkeer komt en diverse pogingen doet om zijn fout goed te maken. Alleen zonder risico en dat zorgt voor een enorme psychische crisis. Hij lijkt door niemand te helpen. Tot zijn oude voetbalvriendin weer op de stoep staat en er zelfs weer romantiek om de hoek komt kijken. De vraag is echter of hij daar echt gelukkig van wordt.
     
aanmelden voor nieuwsbrief