Boeken over voetbal
Voetbal, bier en vrouwen 

De hoofdpersoon van dit boek is verslaafd aan voetbal. Hij is vier avonden per week en de hele zaterdag bij zijn club.  Gaat elke vrijdag naar de sporthal om zaalvoetbal te kijken en zit 's zaterdagsavonds en 's zondags voor de televisie om al het overige voetbal te volgen.

Zelf vindt hij zijn manier van leven heel normaal, maar zijn vrouw is er natuurlijk niet blij mee en doet haar uiterste best om de situatie te veranderen. Alleen zonder resultaat, want Robert vindt dat ze zeurt en is niet van plan om haar tegemoet te komen. Als hij ook nog eens steeds meer gaat drinken, wordt de situatie zelfs onhoudbaar en volgt de onvermijdelijke breuk.

Dit doet hem echter weinig tot niets. Het enige waar hij zich wel druk om maakt, is dat hij nu alleen is en daarom gaat hij meteen op zoek naar een nieuwe partner. Omdat hij in iedereen die ook maar iets met voetbal heeft, van gezelligheid houdt en bier lust zijn grote liefde ziet, verandert dat alleen niets aan zijn leven.

Hij fladdert namelijk van de ene naar de andere relatie en begint, zeker als hij problemen heeft, extreem veel te drinken. Tot hij onverwacht iemand ontmoet waar hij wel echt verliefd op is, maar zelfs die relatie weet hij te verprutsen. Hier krijgt hij echter al snel heel veel spijt van en daarom doet hij er alles aan om zijn fout goed te maken. De vrouw lijkt alleen van de aardbodem te zijn verdwenen en daardoor komt hij in een uitzichtloos lijkende crisis terecht.

Omdat hij geen hulp wil, wordt het steeds donkerder om hem heen. Tot op een avond de voordeurbel gaat en er ineens twee handen zijn die hem overeind willen helpen. Of dat voldoende is om de narigheid voorgoed achter zich te laten, leest u aan het einde van dit boek.