wat is het belangrijkste in uw leven
Home               Een hobby mag tijd en energie kosten. Maak het echter niet TE gek
Bent u ook getrouwd met voetbal?

Ik ben het jaren geweest en heb in die tijd zelden het gevoel gehad dat ik het te gek maakte. Dit terwijl ik toch vier avonden per week en iedere zaterdag bij mijn club was. Plus dat ik de rest van mijn vrije tijd ook nog voor het overgrote deel aan het voetballen/mijn vereniging besteedde.

Klusjes in en om het huis bleven liggen. Verjaardagen en feestjes op momenten dat er voetbal was, sloeg ik over of bezocht ik pas laat/later op de avond/middag. Vakanties werden alleen gepland in een voetballoze periode en winkelen deed ik uitsluitend als er echt helemaal niets bij mijn club te doen was.
voetbal, bier en v rouwen
Als je vrijgezel bent, is een dergelijke manier van leven geen enkel probleem. Ik was echter getrouwd en hoewel mijn vrouw er nooit echt moeilijk over heeft gedaan, had mijn voetbalverslaving natuurlijk wel een nadelige invloed op onze relatie.

Het leek zelfs even uit te draaien op een drama en blijkbaar had ik dat net nodig. Ik ging namelijk nadenken over mijn leven en begon langzaam te beseffen waar ik jaren mee bezig was geweest.  In tegenstelling tot de meeste anderen, had ik mijn club altijd op de eerste en mijn privéleven/relatie op de tweede plaats gezet en daar leek ik dus nu de rekening van gepresenteerd te krijgen.

Dit was mijn grote hobby me natuurlijk niet waard en daarom heb ik destijds de enige juiste beslissing genomen. Ik minderde drastisch met de voetballerij en ben vanaf die tijd, normaal gesproken, nog maar één avond per week en de halve zaterdag weg. Natuurlijk was dat eerst wel wennen en af en toe moeilijk. Ik ben echter nooit in de verleiding geweest om mijn oude leventje weer op te pakken en daar ben ik (zeker) achteraf wel heel blij mee.
nieuwsbrief van henk doppenberg