ons hondje was ons alles
Home          Bestellen          Blog over Jacky        Reacties van lezers          Ontvang het 1e hoofdstuk gratis 
Ons hondje Jacky

'Ons hondje Jacky' gaat over de veertien jaar dat het diertje bij ons is geweest. Ze kwam als puppy, maar was eigenlijk ons kind toen we in 2012 afscheid van haar moesten nemen.


honden zijn vriendenWaarom was het hondje zo bijzonder voor ons? Ten eerste omdat ze na een verschrikkelijk bijtincident bijna voortdurend iets mankeerde, waardoor we steeds meer medelijden met haar kregen. Ten tweede door haar buitengewoon zachte karakter en tot slot omdat ze als 'enige dochter' altijd bij ons was.

Hoewel we het al tijden aan zagen komen, was het daarom toch een enorme klap voor ons dat ze op een gegeven moment zo ziek werd dat we haar in moesten laten slapen. Ik had al wel eens van andere mensen gehoord dat dit heel erg heftig was, maar ik vond het nog veel erger dan ik ooit had verwacht.

Naast dat ik met dit boek heb willen vertellen hoeveel ik van ons hondje hield, heb ik mezelf ook de vraag gesteld of ik niet wat overdreven op haar dood heb gereageerd. Ik ben me er namelijk heel goed van bewust, dat veel mensen weinig begrip voor mijn gevoelens zullen hebben.

Ik liep al een paar jaar met het idee rond om een vrolijk boekje over Jacky te schrijven. Omdat er toch nog wel onverwacht een einde aan haar leven kwam, werd het echter een verhaal met een lach en wel degelijk tranen. Toch hoop ik dat het boekje voor iedere dierenliefhebber een waardevol bezit zal zijn.