Boeken over voetbal
In de Wissel (ISBN: 978 - 94 - 6203 - 086 - 2)

'In de Wissel' is het verhaal van Theo. Een jonge jongen die maar één doel heeft en dat is op een zo hoog mogelijk niveau voetballen. Daar heeft hij alles voor over en die ambitie bezorgt hem gelijk voor in het boek al een ontzettend groot probleem.

Naast het voetbal, baart ook de liefde hem regelmatig veel zorgen. Hij heeft meerdere relaties en steeds denkt hij de ware te hebben gevonden, maar elke keer draait het weer op een verschrikkelijke teleurstelling uit.

Het voetbal lijkt zelfs uitsluitend uit tegenslagen te bestaan. Ten eerste levert zijn rechtlijnigheid hem nogal wat problemen op en verder heeft hij voortdurend de pech dat hij tijden niet kan spelen door blessures en andere vervelende en ingrijpende gebeurtenissen.

Hierdoor neemt hij op een gegeven moment het besluit om te breken met de voetballerij. Na een tijdje komt hij echter geheel onverwacht weer op zijn besluit terug en met succes. Als het ook in zijn werk en met de liefde eindelijk goed gaat, lijkt niets zijn ware geluk meer in de weg te staan. Het valt echter opnieuw tegen, want nu maken een moeilijk te behandelen ziekte en zich clubmensen noemende individuen het leven van hem en zijn partner weer moeilijk.

Een vrouw die verliefd op hem is, zorgt er op een bijzondere manier voor dat de gezondheidsproblemen worden opgelost. Als ook zijn ultieme voetbaldroom uitkomt, krijgt het verhaal zelfs een goede afloop. Of die is zoals iedereen verwacht, leest u op de laatste pagina's van deze roman.