Doe normaal over voetbal
Terug naar 'Getrouwd met voetbal'
Fragment uit 'Getrouwd met voetbal'
 

Een mooi voetbalcadeauToms team zal dus moeten winnen om de beker in bezit te krijgen en dat ziet er de hele wedstrijd door niet naar uit. Omdat de scheidsrechter erg partijdig is, zijn ze namelijk meer met hem dan met het voetballen bezig.

Net voor het einde lijkt alles echter toch nog goed te komen. Tom breekt namelijk op links door en gaat met een tegenstander in zijn rug op het vijandelijke doel af. Hierdoor gaat Kees er al vanuit dat zijn zoon de bevrijdende goal zal maken, maar dat valt tegen. Net als de jongen wil schieten, wordt hij namelijk gehaakt en daarom is iedereen langs de lijn ervan overtuigd dat dit een strafschop is.

Ook Toms medespelers menen zeker te weten dat dit een penalty is en denken de toernooiwinst daarmee in handen te hebben. Hierdoor letten ze niet meer op het spel en dat wordt ze helaas fataal. Omdat de scheidsrechter niet fluit, gaat de tegenstander namelijk door en weten ze via een snelle tegenaanval het team van Tom en Kees te verrassen. Het wordt dus geen 1-0, maar 0-1 en omdat de scheidsrechter meteen erna voor het einde fluit, gaat de toernooiwinst aan de neuzen van vader en zoon voorbij.

Terwijl de toeschouwers nog aan het bijkomen zijn van dit onverwachte einde, zien ze ineens een man als een wilde het veld oprennen. Het is Kees die volledig buiten zinnen op de scheidsrechter afstormt. De man ziet hem komen en wordt blijkbaar bang, want hij zet het gelijk op een lopen. Helaas te langzaam, want hoewel een aantal mensen nog proberen om Kees tegen te houden, weet deze hem toch een paar flinke trappen te geven. Hierdoor stort de man luid kermend neer en ontstaat er een groot tumult.

aanmelden voor nieuwsbrief