Doe normaal over voetbal
Home        Voetbalromans        Voetbalverhalen        Nieuwsbrief        Over mij        Ons hondje Jacky
Voetbal of relatie?

Voetbal is een geweldige sport, waar elke week weer heel veel mensen van genieten. Dat kan thuis voor de buis en in het stadion, maar ook bij de plaatselijke/regionale voetbalclub. Als beide partners besmet zijn met het voetbalvirus, is er niets aan de hand. Als een van beiden niet van voetbal houdt of er zelfs een hekel aan heeft, kan de sport echter wel problemen opleveren. Zeker als de ander (een beetje) voetbalverslaafd is en (veel) meer voor zijn/haar grote hobby dan voor zijn/haar partner leeft.  

Als iemand bijvoorbeeld het overgrote deel van de week op het voetbalveld vertoeft, alle voetbalprogramma's op tv wil zien, alleen naar feestjes of op vakantie wil als er geen voetbal is, regelmatig naar het stadion gaat, over niets anders dan voetbal wil en kan praten en tijdens zijn/haar 'voetbaluitstapjes' ook nog eens flink drinkt, onstaan er namelijk absoluut problemen.

Ik ben bezig om er een boek over te schrijven. De hoofdrolspeler is een  man die uitsluitend voor het voetbal leeft. Daarnaast wil hij graag een vrouw, maar alleen iemand die zijn voetbalverslaving accepteert en het geen probleem vindt om op de tweede plaats te komen. Natuurlijk vindt hij zo'n iemand niet en levert zijn manier van leven een voortdurende stroom van narigheid en verbroken relaties op. Uiteindelijk komt hij na een persoonlijke crisis wel tot inkeer, maar dan is zijn grote liefde inmiddels onvindbaar en gaat hij na een soms dramatische zoektocht voor het beste alternatief. Met haar kan hij namelijk wekelijks (bijna dagelijks) naar het voetbalveld en dat is uiteindelijk toch wat hij wil.
     
aanmelden voor nieuwsbrief