Doe normaal over voetbal
Home        Voetbalromans        Voetbal of relatie?        Voetbalverhalen        Nieuwsbrief        Ons hondje Jacky
Even voorstellen

Ik ben geboren in 1961 en opgegroeid op vijf minuten lopen van  de velden van Rood-Wit'58 (in het mooieschrijver - henk doppenberg Veenhuizerveld - gemeente Putten). De voetbalclub die al vanaf mijn vijfde, zesde jaar een groot deel van mijn leven bepaald. Toen ik tien was, begon ik met voetballen. Dat was echter geen succes en daarom ben er na een jaar of zeven, acht ploeteren weer mee gestopt en jeugdleider (vrijwilliger) geworden. Een stap waar ik nooit één seconde spijt van heb gehad. Ik ben al jaren geen leider mee, maar als bestuurslid en/of organisator van wedstrijden, toernooien en andere evenementen wel altijd bij mijn vereniging betrokken gebleven. Momenteel ben ik jeugdvoorzitter en dat bevalt me, ondanks dat de generatiekloof steeds vaker en duidelijker zichtbaar wordt, nog steeds erg goed.

Schrijven over voetbal

Toen ik begon met schrijven, was het gelijk duidelijk voor me dat het over voetbal zou gaan. Dat is namelijk mijn enige echte hobby en door mijn vrijwilligerswerk heb ik natuurlijk heel veel gezien, gehoord en meegemaakt. Mijn verhalen zijn dan ook op de werkelijkheid gebaseerd, zonder dat ze over bestaande personen of gebeurtenissen gaan.      
 
Rode draad

De rode draad die door al mijn verhalen loopt, is de manier waarop de mensen het voetbal beleven. Velen overdrijven het namelijk enorm. Een kind dat goed kan voetballen, is bijvoorbeeld niets beter dan iemand zonder talent en alles spelers horen 's zaterdags mee te mogen doen, ongeacht of ze nu wel of niet goed zijn. Plus dat alle jongens/meisjes graag eens een complimentje krijgen en niet op de wekelijkse kritiek van pa en/of ma zitten te wachten. Verder moet de zoon/dochter van de sponsor, de leider of het bestuurslid net zo behandeld worden als alle anderen en tellen  tot slot niet alleen de hoogste, maar ook de laagste teams mee. Tot slot heb ik het regelmatig over normaal gedrag in en  buiten het veld en in de kantine.


Mijn (contact)gegevens zijn:
Henk Doppenberg     -     Achterstraat 2b     -     3882 AG Putten
insiderhenk@gmail.com     -     www.henkdoppenberg.nl
06-30514134     -     KvK: 08161153

aanmelden voor nieuwsbrief